top of page

מערכת חיסון חלשה

לרוב, התינוק נולד עם מערכת חיסון שרכש מהאם, מערכת חיסון שהוא מקבל מהתזונה- (הנקה או פורמולה) ומערכת חיסון נרכשת- חיסונים ומחלות.

Mom and a Child

קורה הרבה, כשילד חולה במחלות חום שונות, וירוסים עונתיים שמסתובבים בגן, וכשהילד מחלים, הגוף לא מספיק לפנות את הפסולת, הליחה, לא מספיק למלא את מאגר המחלמה שלו לקראת המחלה הבאה, מחולל המחלה הבא כבר מגיע והילד חולה שוב. ואז הוא נכנס ללופ של מחלה אחת אחרי השניה, נמצא יותר זמן בבית מאשר בגן, ההורה מתרוצץ לרופא הילדים ונשאר עמו בית יותר מאשר ללכת לעבודה.

אפשר לצאת מהלופ הזה, לחזק את מערכת החיסון כבר מגיל קטן, לעזור לילד להתחזק בדרך טבעית, לעזור לגוף להתחזק.

לרפואה הסינית ניסיון של אלפי שנים ומיליוני ילדים. ניתן להוציא את הילד מהלופ כבר עכשיו.

ניתן להשאיר כאן פרטים או להתקשר אלי 054-4339627 לתיאום אבחון וטיפול מותאם לילד שיוציא אותו ואותך ממעגל המחלות החוזרות.

הנה הסבר קצר על מערכת החיסון של הילדים

מערכת החיסון אצל ילדים

רפואה מונעת מהלידה וטיפול בבעיות יומיומיות 
 

ילדים נולדים עם מערכת חיסון חלקית. מערכת החיסון מורכבת מכמה רבדים שונים. חלקה מולדת, מועברת מהאם ברחם ובהנקה, חלקה ביולוגית- מנגנון טבעי של הגוף נגד מזיקים שמגיעים מבחוץ ומבפנים וחלקה נרכשת, כלומר הגוף למד מהמחלות. 
 

תיכף אפרט ואסביר 
 

מערכת החיסון שלנו מורכבת כפי שרשמתי מכמה חלקים. חלק אחד אחראי לחפש כל דבר שונה שיש בדם ובגוף לדווח על כך למח ולהעלים אותו- לבלוע ולהוציא מהגוף. 
 

חלק שני מועבר מהאם ברחם ובהנקה וזאת מערכת חיסון ממוקדת, שמכירה מחלות שונות וממוקדת אליהן ספציפי, היא יודעת לזהות אותן ולהלחם בהן ולהביס אותן. 
 

מערכת שלישית היא מערכת נרכשת, נלמדת. מזיקים כמו חיידקים ווירוסים נכנסים לגוף ותוקפים, הגוף לומד אותם ולומד איך לנצח וכך הוא רכש ידע ובעתיד יהיה לו יותר קל לנצח. 
 

בניהם יש עוד מערכת שהיא למעשה חיסון חיצוני. כלומר זריקה של חיידק מת או חלש כדי שהגוף ילמד אותו בקלות, או לחילופין זריקה של תאי מערכת חיסון שמכירים מחלה מסויימת. ההבדל הוא שהחיסון המומת או מוחלש מלמד את הגוף הלאה והחיסון של תאי חיסון חיצוניים הוא זמני לחלוטין, כמו צבא מושכר לתקופה ספציפית. 
 

כשאני מדבר על חיזוק מערכת החיסון, אני מדבר על שלושת המערכות, בשלבים שונים.

קודם כל, חיזוק מערכת החיסון המולדת והנרכשת מהאם- חיזוק מערכת החיסון של האם במהלך ההריון על ידי תזונה נכונה, אורח חיים בריא יותר טיפולים ברפואה סינית.

חיזוק מערכת החיסון של האם בתקופת ההנקה- אם מניקה- בעזרת תזונה נכונה, אורח חיים ושינה טובה. מכיוון שבמציאות זה לא כל כך אפשרי, מומלץ לשלב טיפולים ברפואה סינית וצמחי מרפא לחיזוק מערכת החיסון וחזרת הגוף לשגרה, חיזוק החלב אם יש צורך, חיזוק כללי, טיפול במצבים רגשים שונים, איזון הורמונאלי וכו. 
 

חיזוק מערכת החיסון הנלמדת למעשה מתרחשת במחלה עצמה. יש לתת לילד להיות חולה, כלומר חום, חולשה והתאוששות. כמובן בגבולות הסביר. כן חום זאת לא מילה גסה. אם הילד חיוני, החום יכול להגיע גם עד 40 מעלות ואין צורך להוריד אותו. למעשה, במחקרים הראו שחום גבוה מפתח את הילד ולאחר מחלת חום אפקטיבית הילד יחווה קפיצת גדילה משמעותית. לאחר המחלה, לאחר שהחום ירד, יש לתת לילד לנוח בבית עוד יום. לתת לגוף להתאושש לפני ששולחים אותו לגן (חיות). 

ביום הזה הגוף יטעין את המצברים, יכפיל את תאי החיסון הקיימים לאחר שאיבד הרבה במחלה, וייתן לגוף את היכולת להתמודד עם מזיקים חדשים. אם לא נותנים לילד את היום הזה, המחלה הבאה לא תאחר לבוא. לגבי ימי החופש של ההורים- יום אחד יותר עדיף מאשר עוד שלושה ימים בשבוע הבא...


אז איך מחזקים את מערכת החיסון?

 

קודם כל, ילד מאושר הוא ילד בריא! הרבה חיבוקים, צחוק, טיולים בחוץ, ללכת יחף על משטחים שונים, משחק וחופש מאד תורמים לחיזוק מערכת החיסון בילדים ובתינוקות. הרבה פעמים במהלך החיים והיום יום השוחק אנחנו לא שמים דגש על זה.
 

תזונה. תנו לילדים פירות במקום ממתקים, המתוק המלאכותי, סוכר, ממתקים, מחלישים את מערכת החיסון ומגבירים את הליחה בגוף. כך יעשו גם מוצרי החלב, חיטה לבנה ומוצרי סויה.
 

מה כן? ירקות, דגנים מלאים (!), קטניות, יש הרבה אפשרויות ושילובים להכין ארוחות מלאות וטעימות מאד, שגם עוזרות לחיזוק מערכת החיסון בילדים ובתינוקות  (אפשר לקבל ממני מתכונים ורעיונות לגיוון).ובריאה. לכל גיל יש הגבלות תזונתיות ויש לשים לב להתאים את התזונה לגיל.
 

שמנים אתריים, אם בעיסוי, במי האמבט או במבער. עיסוי ממריץ את הדם ומניע את נוזלי הלימפה- החיסון- בגוף, דבר שעוזר לחיזוק מערכת החיסון בילדים ובתינוקות. חוץ מזה המגע מאד חשוב לתינוק וזאת דרך מצויינת לתת לו את זה. אפשר להשתמש בשמן זית ושתי טיפות לבנדר, לבנדר ניתן לשים גם באמבטיה עם שתי טיפות עץ התה. במבער אפשר לשים שמן אקליפטוס, עץ התה, לבנדר. הם מתפזרים באוויר וקוטלים חיידקים בחדר.
 

תוספים כמו פרוביוטיקה, אכיניצאה, שורש האסטרגולוס, כורכום, יכולים לתרום לחיזוק מערכת החיסון בילדים ובתינוקות גם ביום יום וגם בזמן מחלה.

חשוב להדגיש שהמחלה עצמה, הלחימה בווירוס ובחיידק, הינם גורמים חיוניים בתהליך חיזוק מערכת החיסון בילדים ובתינוקות וההתפתחות התקינה של הגוף. סימפטומים כגון: חום, שלשולים, הקאות, פריחות וכדומה הם הדרך של הגוף להלחם ולפלוט ממנו את המזיקים, לכן יש לאפשר את התהליכים הללו ולא להפריע, בבקרה קבועה ועד גבול מסוים כמובן.

האינסטינקט הראשוני של הילד זה לצום. זה אומנם מלחיץ, אבל לילד שבדרך כלל בריא ובעל תיאבון זה אף רצוי. הכנסת מזון גורמת לגוף להשקיע מאמצים לעכל ולטפל במזון, בפסולת שמצטברת מהמזון, הגוף לא רוצה את זה, הוא רוצה רק להוציא ולא להכניס. יום יומיים של צום (מרצונו של הילד) יועילו מאד, כמובן שיש להיות בביקורת, לשים לסימני זהירות והכי חשוב לתת לילד לשתות הרבה מים.

 

אז מה לעשות כשהילד כבר חולה? לחיזוק מערכת החיסון בילדים ובתינוקות.

 

ניתן לתת מרק עוף עם שום, בצל וכורכום.

לאוזניים ולאף גדוש- טיפות מי מלח (לערבב מים עם קצת מלח ים אטלנטי) עם מקל אוזניים.

במצב של נזלת גדושה ניתן לחתוך בצל ולתת להריח, לשים ליד המיטה, אם ניתן אז עם צמר גפן לספוג נוזל מהבצל ולמרוח מתחת לאף. אפשר גם טיפות איקליפטוס מתחת לאף או במפזר אדים קרים. יעיל גם לשיעול.

להמעיט במוצרי חלב, חיטה וסוכר- הם גורמים להעלאת כמות הליחה בגוף.

לגרון- חותכים בצל לקוביות, מוזגים דבש מעל ומכסים. אחרי כמה שעות יהיה נוזל צף מעל, לתת כפית שתיים כל שעה מהנוזל.

חום- עיסוי כפות הרגליים עם מעט חומץ

שמחה וצחוק גם במצב שהילד חולה ירוממו אותו פיזית ונפשית.

חשוב מאד להתאים את הטיפול לגיל הילד, להתייעץ עם מטפל מנוסה ולעבור ביקורת אצל רופא ילדים לוודא שאין מצב מסכן חיים.

bottom of page